dimarts, 26 d’abril del 2011

Alta intensitat per millorar la capacitat aeròbica dels fondistes

Un estudi proposa el realitzar intervals a alta intensitat i les sessions de gimnàs per a l'entrenament de fons, contrari a la creença habitual de la intensitat moderada. 
 

La creença fins ara era que la manera de millorar la capacitat aeròbica per al corredor de fons era córrer amb una intensitat moderada. No obstant això, un últim estudi suggereix que l'entrenament d'intervals amb una intensitat forta pot millorar-lo, combinat amb exercicis pliomètrics al gimnàs, que poden millorar la propulsió i l'economia de carrera.

L'estudi defensa que la capacitat aeròbica ve determinada per 3 factors:

    1. Volum màxim d'oxigen (VO2 Màx.)
    2. Llindar del lactac.
    3. Economia de carrera.

La idea és la de tractar cada un de manera separada per millorar el desenvolupament. Mentre que el VO2 Màx (volum màxim d'oxigen) i el llindar del lactat es poden tractar simultàniament mitjançant els intervals forts, es considera que l'economia de carrera es desenvolupa millor a través d'exercicis de força,potència i pliomètrics .

Segons aquest estudi publicat al Strength and Conditioning Journal, una de cada tres sessions d'entrenament de carrera de fons es podria reemplaçar per aquest entrenament de gimnàs per aconseguir un major benefici.



Font: Runner's World