dimarts, 12 d’abril del 2011

Què prenc per recuperar-me?

Avui, que estic en plena recuperació del gripazo que em va acabar de sortir desprès de la Cursa de Bombers, crec que és molt adequat un article sobre la recuperació desprès de l'esforç.




Recuperar-se després de fer exercici: proteïnes o carbohidrats?

Del que prenguis en acabar els teus entrenaments depèn en gran mesura el que rendeixis en els entrenaments posteriors, que vagis millorant físicament i que et recuperis abans o després.

Després d'un exercici intens i de llarga durada es recomana prendre de 9 a 10 g de carbohidrats per kg de pes corporal, començant tot just acabar l'exercici amb 1 g per kg. i prolongant la presa fins a completar la dosi en 24 hores. És millor prendre carbohidrats que produeixen una alta resposta insulínica al principi, com els d'alt índex glucèmic, per ajudar el farciment dels dipòsits de glucogen musculars.

Pel que fa a les proteïnes, has d'aportar algun aliment que les aporti i de fàcil digestibilitat. No et fiquis un codillo entre pit i esquena ... recorre a pernil dolç, tonyina o làctics com el iogurt o formatges blancs. Hauries de prendre al voltant de 0,5 g / kg de pes corporal. En les dones, amb major tendència a descalcificacions especialment en l'edat madura, es recomana aportar també vitamina D en acabar l'exercici, per evitar pèrdues de massa òssia.

És fonamental respectar els temps de presa, ja que després de la primera mitja hora el teu cos perd sensibilitat en la seva resposta insulínica i els carbohidrats no emplenen tan efectivament les reserves de glucogen perdudes.

Font: SportLife