dimecres, 20 d’abril del 2011

I per Sant Jordi... llibres esportius!!!


Ja tenim a sobre la Diada de Sant Jordi, difícil d'entendre per a qui no l'ha viscut mai, és una jornada festiva i popular en la qual les parades de llibres, les roses i, sobretot, riuades de gent, prenen els carrers de totes les localitats catalanes.
La celebració no pot ser més senzilla: el ritual consisteix en, tot passejant, comprar una rosa, un llibre, o ambdues coses, per regalar a estimats, familiars i amics. Malgrat no ser festiu, la diada i el passeig obligatori omplen a vessar carrers i places tot convertint la diada en una singular festa nacional que se celebra en un dia laborable, que enguany, cau en dissabte.
L'origen d'aquesta festa tan singular la trobem en una barreja de tradicions i costums d'èpoques diferents. Coincideix el fet que Sant Jordi sigui patró de Catalunya (de manera oficial des de l'any 1456, tot i que se'l venerava ben bé des del segle VIII), amb el costum, també medieval, de celebrar una Fira de roses o "dels Enamorats" al Palau de la Generalitat.
A aquestes celebracions més tradicionals s'hi va afegir el Dia del Llibre, instaurat a tot Espanya l'any 1926. La celebració literària va acabar fent mixtura amb les tradicions catalanes tot creant una diada de gran acceptació ciutadana... i que millor per a celebrar-ho que un petit recull del que podem trobar a les llibreries en relació amb la nostra passió?
Us desitjo que gaudiu de la diada!!! ;-)

Córrer o morir
Kilian Jornet
«Kiss or kill. Besa o mata. Besa la glòria o mor en intentar-ho. Perdre és morir, guanyar és sentir. La lluita és el que diferencia una victòria, un vencedor.»
Un fora de sèrie. Un heroi. Una persona extraordinària. Kilian Jornet és l’actual campió mundial de skyrunning, una de les proves físiques més dures del planeta. Ha pujat i ha baixat el Kilimanjaro més ràpidament que cap altra persona al món. Ha fulminat tots els rècords mundials en cada repte que s’ha proposat: l’Ultra Trail del Mont Blanc, la Transpirenaica, la volta al llac Tahoe...
Córrer o morir és el diari d’un guanyador, una filosofia de vida, una lliçó exemplar per a tots nosaltres.

"14 veces 8.000"
Edurne Pasaban
L'alpinista basca ha estat la primera dona en coronar els 14 cims més alts del planeta i ara ha decidit narrar tot allò que s'amaga darrere d'aquesta aventura. Entre les pàgines del seu llibre trobarem anècdotes, moments crítics, l'esforç, els sacrificis, la tenacitat i, en definitiva, la desfermada passió per la muntanya que empeny les dones -i els homes- a tocar el cel.

Nascuts per córrer
Cristopher McDougall
Aquesta és la sorprenent història dels Tarahumara, una tribu mexicana coneguda, entre d'altres coses, per la seva capacitat innata per córrer llargues distàncies. A través del periodista Christopher McDougall, no només coneixerem la naturalesa d'aquest poble extraordinari sinó que també aprofundirem en els misteris, els estímuls i el plaer que comporten les curses de fons.

Posa't en forma en nou setmanes i mitja
Juan Rallo
Juan Rallo s'ha fet famós per ser el responsable de l'estat físic de personatges famosos com Pablo Motos (El Hormiguero) i en provar públicament el seu sistema de preparació física a través de les pàgines de la revista Men's Health. Aquí, t'explica el seu mètode i t'ajuda a millorar el teu cos a base de consells dietètics pràctics i un bon seguit de sistemes d'entrenament. L'edició original del llibre és en castellà.

Vidas sín límite
Sergio Fernández Tolosa
Quan la passió per l'esport arriba a límits insospitats, qualsevol persona és capaç de protagonitzar gestes extraordinàries. Més encara si aquells que han fet de l'esport una manera d'entendre la vida s'enfronten als reptes malgrat patir alguna minusvalidesa. Aquest llibre explica les cròniques de 20 persones que han superat barreres altíssimes per arribar al límit i convertir-se en exemples de superació.

¿Dónde está el límite?
Josef Ajram
"No sóc cap ex broker que un bon dia va tenir una baixada, va decidir replantejar-se la vida, començar de zero, abandonar la Borsa i dedicar-se a anar amb bicicleta. No, no sóc d'aquests.
Vaig decidir convertir-me en ultrafondista i participar en les proves més dures del món per intentar esbrinar on era el límit del cos humà-on era el meu límit-, de la mateixa manera que un bon corredor de Borsa tafaneja, escolta, tempteja i arrisca per aprofitar una bona ona i esbrinar fins quan aguantar i en quin moment s'ha de vendre."






I del mateix autor, un llibre no esportiu, però molt recomanable:

Ganar en la bolsa es posible. El método Ajram
Josef Ajram
Conegut per la seva vessant esportiva, Josef Ajram acumula dotze anys d'experiència en la borsa i més de nou anys dedicant-se al daytrading, i ha sortejat, amb una filosofia similar a la que l'ha portat al cim de l'esport de resistència, la crisi tecnològica , el crac immobiliari i el crac bancari mundial.
El seu mètode consisteix en alguns elements que es descriuen amb detall en aquest llibre, elements que tenen en comú l'observació, la perseverança i el no quedar mai amb cap actiu al tancament de cada sessió. Aquest llibre, extret del seu exitós curs sobre borsa i valors, introdueix el lector en el món pràctic de la inversió utilitzant termes senzills i exemples amens.

Correr es vida
Chema Martínez
Per què algú es calça unes sabatilles, es posa un xandall i es posa a córrer pels carrers de la ciutat cada dia, de matinada o a la nit en tornar de la feina?
Chema Martínez, un popular fondista amb un important palmarès, té la resposta molt clara: perquè córrer és vida. I així ho explica en aquestes pàgines amb les que tracta d'animar a que altres persones corrin també.
Córrer requereix disciplina. Córrer convida a menjar millor i de manera més equilibrada. Córrer és posar el cos en moviment i evitar el sedentarisme. A més, és una forma d'establir vincles socials amb altres persones que fan el mateix. No hi ha dubte, córrer és vida, i Chema Martínez explica a les pàgines del seu llibre com aconseguir-ho.