diumenge, 29 de maig del 2011

1a Cursa Popular Barri de Mar de Cubelles (5K)


Diumenge, 29 de maig de 2011... dia ennuvolat,  i encara sota els efectes de l'eufòria de la celebració de la nit, l'endemà de la victòria del Barça a la Champions, avui toca la 1a Cursa Popular Barri de Mar de Cubelles, sobre una distància aproximada de 5 km., cursa molt casolana, primera edició i estrena en la organització d'un esdeveniment esportiu per a l'Associació de Veïns del Barri de Mar de Cubelles.

Sobre les 8.30 h. ens ajuntem els companys arribats des del del barri de Montbau, de Barcelona, alguns som membres del Club Esportiu Runners Can Barret, que hem decidit inscriure'ns i fer-la junts tots plegats. Desprès de deixar els trastos a casa meva, penjats els pitrals a les samarretes, ens dirigim cap a la sortida ubicada al passeig marítim i prevista per a les 9 h. per a començar a escalfar per les rodalies, on de mica en mica es van fent presents els altres "contrincants" de la cursa.
S'apropa l'hora H  i sembla que la cosa no està del tot preparada... no està inflat l'arc de sortida i sembla ser que a última hora van decidir que la sortida seria mitja horeta més tard!... molt bé... prenent-m'ho amb calma... aquest cop l'escalfament durarà1 hora en comptes de la mitja de rigor :-)
Una mica més de rodatge tranquil, exercicis de mobilització articular, estiraments suaus, 3 o 4 rectes progressives... ara si, les 9.30 h... ens criden per apropar-nos  a la línia... és hora de sortida... PUM!!! partim el grup de 80-90 corredors, nois i noies... i jo,  per primera vegada a la meva "carrera esportiva", i des de primera línia! surto a tota pastilla al costat d'un africà que 10 metres més enllà ja m'ha deixat tirat a mig kilòmetre de distància... que poc duren les il·lusions!!! ;-)

Resum de la cursa:
> Pulsacions mitjanes: 178ppm
> Calories consumides: 385 kcal
> Distància = 4.870 m. = 23' 44" // Predicció de temps per als 5.000 m. = 24' 16" Millor Marca Personal!!!
> Ritme mitjà = 4:51 min/km
> Banister = 21
> Asics Gel Stratus 4 (Km acumulats = 124)

Arribem tot els grup de Montbau, de forma esglaonada, i algun amic més de Cubelles que es va animar a última hora a inscriure's, cadascú al seu ritme, sense incidències remarcables, per alguns és la seva primera cursa, tots finalitzen!

Un cop recollida l'ampolla d'aigua i la taronja trossejada amb la que ens obsequia l'organització, ens quedem al lliurament de trofeus (medalles a tots els participants infantils, i copes a les tres primers homes i dones finalistes, i premi especial a dues famílies que han participat -uns amb cotxet i tot-).


Un cop fetes les fotos-record de rigor, un bon esmorzar al passeig marítim, acompanyats del sol que es va començar a fer-se notar, i desprès a gaudir una estoneta (els que van voler...) de les magnífiques platges de Cubelles ;-)